fredag 24 januari 2014

Att inte äta tuppkam

I förrgår hade jag en sån där dar dag när det mesta gick lite tokigt. Det började med att vi missade insläppet till att titta på Ho Chi Minh där han ligger på parad med ungefär en halvtimme. Det tog rejäl fart när jag skulle äta lunch.  Den anka jag hade beställt fanns inte att tillgå så det fick bli ett snabbt nytt beslut, kyckling med ingefära tycker jag är gott, så det fick det bli.

När maten väl kom varken såg, luktade eller smakade det gott. De hade tagit reda på alla delar av djuret i fråga och det som såg mest oaptitligt ut var utan tvekan tuppkammen. Efter att ha sett den var det omöjligt att äta av maten.  Ingen av de andra var heller nöjda med sin anrättning även om min var värst.
De är inte så bra på engelska här i Vietnam. Vi skulle köpa mackor till tågresan. Så här kan det gå till:
”I would like to buy some sandwiches to take away. Can you make them cold and is there a way to keep them cold for a while. We are not going to eat until later. “
“Yes I can, cold is good.”

Efter att ha väntat på mackorna väldigt länge kommer de äntligen och då upptäcker jag att de är varma. ”These are hot, not cold” ”Yes hot” säger de då och ler.  ”We can’t make cold”, vilket i sig måste vara det enda matstället i världen som bara klarar av att göra varma mackor och inte leverera dem ouppvärmda.


Nu är vi på AnaMandara resort och idag har vi solat, men det är fortsatt kalla vindar. 

Receptionen på hotellet

Dagbädd på vår balkong

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Framme i Bangkok sedan ett dygn tillbaka

Vi är nu framme på vårt hotell och har botaniserat runt i omgivningarna inne på hotellet. Hotellet är bautastort och det finns många saker a...