söndag 9 februari 2014

Kinamat

Det vet man ju vad det är för något, för det finns det ju massor av i Sverige, men här verkar de inte ha förstått det konceptet riktigt. Man kan få beställa in:
  • Sjöborre
  • Sjögurka
  • Sköldpadda
  • Fågelbon
  • Hajfenor
  • Hönsfötter
  • + annat smått och gott som man inte ens kan se vad det är


Vi vill inte äta det så vi håller oss till sådant vi vet vad det är och ibland ser vi till att beställa något som vi inte riktigt vet vad det är. Men jag saknar stekta grönsaker (annat än stekt kål) och färsk frukt. 

På en av våra kinesiska frukostar hade de tomater (som annonserades som frukt) och kolsyrad apelsindryck (som annonserades ut som juice). Frukostarna består av risbullar med eller utan fyllning. Idag åt vi dubbelkokta ägg och stekt ris. De var snälla och gav oss kaffe också (med mjölk och socker). Ibland längtar man efter västerländsk mat och vi har hittat en stonegrillrestaurang i Shanghai så det bli det troligen när vi kommer tillbaka dit. 

Lite bilder från dagens kalla promenad

Suzhou är en superfin stad på 10,5 miljoner

Kallas för Kinas Venedig

2 kommentarer:

  1. Bosse och Britt-Louise9 februari 2014 kl. 17:56

    Finns det inga tuppkammar? Ni får resa norrut till Beijing. Där verkar maten vara bättre.

    SvaraRadera
  2. Kanske är det en bra idé. Det går att åka med jättefint snabbtåg till Beijing på 4,5 timme. Men det kanske det inte är värt för att bara äta litegrann. Vi har åkt tåg nu några dagar och det fungerar jättebra.

    I kväll blev vi bortmotade i restuarangen på hotellet igen.

    SvaraRadera

Framme i Bangkok sedan ett dygn tillbaka

Vi är nu framme på vårt hotell och har botaniserat runt i omgivningarna inne på hotellet. Hotellet är bautastort och det finns många saker a...